Cine este judecătorul care l-a eliberat pe Piedone

Publicat: 11 11. 2015, 21:43

Judecătorul Luchian Constantin Constantinescu este colegul de complet al Vioricăi Costiniu, spun surse judiciare.

În 12 noiembrie 2012, acest complet a dispus pedepsele în dosarul transferurilor de jucători.

Ioan Becali a fost condamnat atunci la opt ani de închisoare cu executare, Victor Becali și Cristi Borcea au primit câte șapte ani de închisoare cu executare, George Copos – cinci ani de închisoare cu executare, Mihai Stoica – patru ani cu executare, iar Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu și Gigi Nețoiu – câte trei ani de închisoare cu suspendare.

Ulterior, Înalta Curte a decis rejudecarea cauzei, motivând că judecătorii de la CAB au respins toate probele cerute, nu i-au ascultat temeinic pe cei opt oameni de fotbal acuzați și a dispus condamnarea pe probe în baza cărora fuseseră anterior achitați, de Tribunalul București.

În urma rejudecării, tot la CAB, toți inculpații au primit pedepse cu executare: Cristian Borcea și Ioan Becali, la câte șase ani și patru luni, Victor Becali, la patru ani și opt luni, Gheorghe Copos, la trei ani și opt luni, Mihai Stoica, la trei ani și șase luni, Gheorghe Nețoiu și Jean Pădureanu, la câte trei ani și patru luni, și Gheorghe Popescu, la trei ani, o lună și zece zile.

În 5 decembrie 2012, judecătorul Luchian Constantinescu a făcut parte din completul care a dispus arestarea lui Cristian Cioacă în dosarul dispariției Elodiei Ghinescu.