Cine și de ce îl compară pe Băsescu cu Viktor Orban și Berlusconi

Publicat: 16 10. 2012, 20:38
Actualizat: 09 10. 2018, 21:41

 

Liderul grupului ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, a declarat, marți, că liderii PPE merg pe o cale greșită sprijinându-l pe Traian Băsescu și repetând aceeași greșeală ca și în cazul lui Silvio Berlusconi sau Viktor Orban.
„PPE se află aici de partea cea greșită atunci când vine vorba de apărarea principiilor și valorilor democratice în Uniunea Europeană. Nu e pentru prima dată, au făcut-o cu Berlusconi și înainte cu Viktor Orban, acum cu președintele Băsescu. Cred că repetă aceleași erori din trecut, alegând o cale greșită, când de fapt UE este o uniune a valorilor și principiilor democratice”, a susținut Verhofstadt.

El a afirmat că în București există o competiție politică, povestind că a fost la Palatul Parlamentului, pentru a se vedea cu președintele Senatului, Crin Antonescu, și a văzut sala pregătită pentru o altă formațiune politică.

„Mi-a venit ideea să intru în acea cameră, pentru că nu era nimeni acolo, erau toate pregătite, fac o poză cu președintele și o pun pe Facebook cu mențiunea «Noi am fost acolo înaintea voastră». Nu am făcut asta pentru că sunt de părere că politica este prea serioasă ca să fac asta. Dar a fost o mare tentație”, a povestit liderul ALDE.