Cioacă mai scoate un as din mânecă: „Probele nu mai există!”. Tot procesul Elodia ar putea fi dat peste cap

Publicat: 02 11. 2013, 11:07
Actualizat: 09 08. 2014, 22:50

Avocata lui Cristian Cioacă, Maria Vasîi, susține că, în timpul analizelor, au fost distruse mai multe „probe de referință” din dosarul Elodia și nu există eșantionul doi, deci se exclude posibilitatea efectuării unei contraexpertize.

„Doamnele judecătoare ar trebui să constate cele afirmate chiar de către procurorul de ședință, respectiv că au fost distruse probele de referință, că nu există eșantionul doi (n.r. cu presupusul sânge al Elodiei)”, a declarat Maria Vasîi.

La rândul său, Cioacă susține că, printre cele mai mari neconcordanțe din dosarul său, se numără aceea că „stabilirea profilului genetic al lui Ghinescu Elodia Marilena s-a făcut pe baza unor probe care nu se regăsesc în cercetările efectuate la fața locului, probe care ulterior au fost consumate în urma analizelor, excluzând astfel posibilitatea efectuării unor contraexpertize”.

Practic, Cioacă îi acuză pe anchetatori că au „inventat” probe și, mai mult, că acestea nu au fost păstrate și pentru efectuarea unor contraexpertize.

În următoarea etapă a procesului Elodia, judecătorii vor stabili dacă „rapoartele de constatare tehnico-științifică” vor fi refăcute și dacă se vor efectua noi expertize. În acest caz, se vor audia din nou martori foarte importanți, scrie ring.