Ciolacu, despre Republica Moldova: Este nevoie de o abordare echilibrată

Publicat: 09 06. 2019, 20:58

„Este nevoie de o abordare echilibrată a tuturor factorilor politici pentru depășirea situației de criză din Republica Moldova. Voi acorda tot sprijinul necesar prin intermediul diplomației parlamentare pentru găsirea unei soluții care să mențină Republica Moldova pe cursul său european. În acest sens, mizez pe maturitatea și înțelepciunea elitei politice de la Chișinău pentru a gestiona cu responsabilitate această situație în beneficiul cetățenilor moldoveni”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

rima ședință a noului Guvern al Republicii Moldova, condus de Maia Sandu, va avea loc luni la ora 11, a transmis prim-ministrul în cadrul unei conferințe de presă.

Maia Sandu a transmis că ședința de luni va avea loc în incinta Parlamentului, nu a Guvernului.

Mii de persoane au participat duminică în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău la un miting de amploare, pentru respectarea deciziilor Curții Constituționale și pentru organizarea de alegeri anticipate parlamentare și prezidențiale.

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a emis duminică o hotărâre pentru dizolvarea Parlamentului și suspendare a lui Igor Dodon din funcția de președinte.

Pavel Filip, care a preluat funcția de președinte interimar al Rep. Moldova, după suspendarea lui Igor Dodon, a semnat decretul de organizare a alegerilor în data de 6 septembrie.