CISTERNĂ cu sodă caustică RĂSTURNATĂ pe șoseaua de centură a Sibiului. ISU: Nu există pericol

Publicat: 16 01. 2013, 13:58
Actualizat: 27 03. 2019, 04:27

O cisternă încărcată cu sodă caustică s-a răsturnat, miercuri, la intersecția dintre DN 1 și șoseaua de centură a municipiului Sibiu, fără ca substanța să ajungă pe carosabil, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență spunând că nu există pericol de explozie.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Sibiu, Luciana Balteș, a declarat corespondentului MEDIAFAX că în urma accidentului, care a avut loc pe DN 1, la intersecția cu centura Sibiului, nu s-au înregistrat victime, iar soda caustică din cisternă nu s-a răsturnat pe carosabil.

„Autorcisterna înmatriculată în Bulgaria, care transporta sodă caustică, circula pe DN 1 T – centura Sibiului – și la ieșirea spre Alba, pe fondul neadaptării vitezei de deplasare, s-a răsturnat. Nu au fost victime. În prezent este așteptată o macara care să ridice autocisterna. Aceasta nu afectează traficul”, a spus purtătorul de cuvânt al Poliției Sibiu.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu, Silviu Albișor, a spus că nu există pericol de explozie, însă se asigură zona pentru a preîntâmpina orice eventual pericol.

„Autocisterna care transporta sodă caustică nu a prezentat pericol de explozie. Șoferul a fost preluat de un echipaj SMURD, fiind în afara oricărui pericol. Am intervenit pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a unui eventual incendiu”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Clinic Județean Sibiu, Decebal Todăriță, șoferul autocisternei nu a necesitat internare, el fiind în afara oricărui pericol.