Ciucă: „Condamn public ameninţările formulate la adresa jurnalistei Radioului Public. Reprezintă un atac grav la adresa valorilor democratice”

Publicat: 04 11. 2022, 16:30
Premierul Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a reacționat la amenințările formulate la adresa jurnalistei Radioului Public – Redacţia Târgu-Mureş. „Sunt inacceptabile, reprezentând un atac grav la adresa valorilor democratice.”

„Condamn public amenințările formulate la adresa jurnalistei Radioului Public – Redacția Târgu-Mureș, pe care le calific drept inacceptabile, reprezentând un atac grav la adresa valorilor democratice”, a transmis premierul.

Mesajul vine după ce politicianul Barna Bartha, deputat al partidului extremist Patria Noastră, ar fi vorbit despre „spânzurarea” unei jurnaliste maghiare de la Radio Târgu Mureș, post public românesc care emite și în limba maghiară.

„Libera exprimare a jurnaliștilor este o condiție de bază a statului de drept și o valoare fundamentală în orice democrație. Solicit instituțiilor abilitate ale statului să își exercite atribuțiile legale pentru protejarea jurnaliștilor și tragerea la răspundere a celor responsabili de propagarea discursului care incită la ură și discriminare”, a mai precizat Nicolae Ciucă.

Dezvăluirea a fost făcută de publicația Telex.hu, care a prezentat o înregistrare audio din care ar rezulta că numele jurnalistei Boróka Parászka este menționat de două ori în acest context de către unul dintre reprezentanții partidului extremist Patria Noastră, Barna Bartha.

„Sau poți să te uiți la o Parászka Boróka, poți să o asculți la Radio Târgu Mureș, ei bine, (dacă) maghiarii nu pot spânzura astfel de oameni, nu-i pot elimina dintre ei, atunci nu e de mirare că am ajuns unde am ajuns”, ar fi declarat Bartha, potrivit Telex.hu