CNAIR: Circulația rutieră pe TRANSALPINA va fi închisă, din cauza zăpezii

Publicat: 22 10. 2018, 17:20

This browser does not support the video element.

CNAIR anunță închiderea circulației rutiere pe Transalpina, între Rânca și Obârșia Lotrului, din cauza căderilor abundente de zăpadă înregistrate în ultimele 3 nopți.

Potrivit unui comunicat transmis de CNAIR, luni începând cu ora 18.00, circulația rutieră pe Transalpina, DN 67C, între Rânca și Obârșia Lotrului, va fi închisă pentru toate categoriile de autovehicule, din cauza căderilor abundente de zăpadă înregistrate în ultimele 3 nopți.

Având în vedere specificul drumului – curbe foarte strânse și pante – există riscul ca utilajele care acționează pe acest sector de drum să fie implicate în evenimente rutiere care pot pune în pericol viața.

„Atenționăm participanții la trafic că distrugerea elementelor care asigură închiderea drumului se constituie faptă penală și se pedepsește conform legilor în vigoare. Facem apel la conducătorii auto să respecte indicațiile Poliției Rutiere, restricțiile și semnalizarea rutieră temporară instituită”, arată CNAIR.

Anterior, Ion Tudor, șeful SDN Târgu-Jiu, declara, corespondentului MEDIAFAX, că, după trei zile de ninsori, a propus închiderea Transalpinei, în condițiile în care drumul a devenit periculos. Stratul de zăpadă pe Transalpina măsura, luni dimineața, șapte centimetri.