Cod portocaliu de inundații pe râuri din patru județe. Până când este valabilă atenționarea

Publicat: 01 05. 2019, 10:18

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărirea Apelor (INHGA), este cod portocaliu pe afluenții de dreapta ai râului Timiș, aferenți sectorului aval S.H. Caransebeș – amonte confluență cu râul Spaia, Gladna – bazin superior aferent amonte Acumularea Surduc, Bega – bazin superior aferent amonte S.H. Făget.

„Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, cedării apei din stratul de zăpadă, a precipitațiilor prognozate și propagării, se vor produce în continuare scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundații locale și creșteri importante de debite și niveluri cu depășiri ale cotelor de inundație pe râurile mici din bazinele hidrografice: afluenții de dreapta ai râului Timiș aferenți sectorului aval S.H. Caransebeș – amonte confluență cu râul Spaia, Gladna – bazin superior aferent amonte acumularea Surduc, Bega – bazin superior aferent amonte S.H. Făget, județele Caraș-Severin și Timiș”; arată INHGA.

Avertizarea cod portocaliu de inundații a intrat în vigoare la ora 09.10 și expiră la ora 18.00.

 

Hidrologii din cadrul Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor au emis, miercuri, avertizare de cod portocaliu de inundații și pe râuri din județele Cluj și Sălaj, până miercuri la ora 16.00.

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărirea Apelor (INHGA), ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, cedării apei din stratul de zăpadă, a precipitațiilor prognozate și propagării, se vor produce în continuare scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundații locale și creșteri importante de debite și niveluri cu depășiri ale cotelor de inundație pe râurile mici din bazinele hidrografice: Almaș – bazin aferent amonte S.H. Hida, județele Cluj și Sălaj.

Avertizarea cod portocaliu de inundații a intrat în vigoare la ora 09.30 și expiră la ora 16.00.

O altă avertizare cod portocaliu de inundații a fost emisă pentru râuri din județele Timiș și Caraș-Severin, valabilă până la ora 18.00.