Coliere, pandantive și inele din aur cu diamante, scoase la vânzare de Fiscul din Bacău

Publicat: 06 02. 2014, 19:54
Actualizat: 05 02. 2016, 23:18

Zeci de bijuterii din aur și argint, printre care coliere și inele cu diamante, au fost scoase la vânzare prin licitație publică de către Finanțele Publice Bacău, prețurile variind între 4,2 lei gramul de argint și 80 de lei gramul de aur pentru inele și coliere.

Peste 123 de grame de aur și 186 de grame de argint vor fi vândute la licitație, la mijlocul acestei luni, de către reprezentanții Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Bacău, instituție care speră să încaseze pentru cele câteva zeci de bijuterii peste 11.500 de lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pe lângă cercei, inele și brățări, care vor fi vândute cu un preț mediu de 4,2 lei gramul de argint și 80 de lei gramul de aur, printre bijuteriile scoase la licitație se află și patru inele cu diamante, al căror cost se ridică la 327 de lei bucata.

„Toate aceste obiecte din aur sau argint au fost evaluate de către BNR, în funcție de gradul de uzură al fiecărei obiect în parte. De altfel, bijuteriile provin din confiscările făcute de diverse organe de control ale statului, cum ar fi Poliție, Vamă sau fosta Gardă Financiară”, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al AJFP Bacău, Adrian Anghel.

Potrivit acestuia, la licitația de vânzare a bijuteriilor vor putea participa numai persoanele fizice sau juridice autorizate de Protecția Consumatorilor.