Colindul-fenomen care a smuls lacrimile publicului de la Ateneul Român. Cine îl interpretează

Publicat: 26 12. 2019, 18:58

„S-a născut, pe Pământ, și ne-a izbăvit, Te cântăm, Te slăvim, Iisus, bine ai venit!”, este refrenul colindului care a răsunat pe celebra scenă a Ateneului Român, în cel mai așteptat concert al anului.

„Eram un copil de maidan care juca fotbal. Părinții mei chiar erau foarte supărați pe acest lucru – că jucam fotbal. Am fost la câteva echipe – mi-a plăcut și îmi place acest sport. Eu zic că am fost un talent în fotbal, dar Dumnezeu a avut o altă lucrare cu mine. Am schimbat macazul foarte brusc către biserică, către artă”, a spus  arhidiaconul Mihail Bucă, fondatorul Grupului Psaltic Tronos într-un interviu acordat evz.ro.

Deși a „schimbat brusc macazul”, vocația de protopsalt a Părintelui Mihail nu este totuși întâmplătoare. Tatăl său a fost cântăreț bisericesc și practica această profesie în timpul liber.

„Mi-a insuflat astfel acest dar, iar în 1997 am ajuns la Catedrala Patriarhală. Am adunat în jurul meu niște băieți și am început să îi formez”, evocă Arhid. Mihail Bucă, amintind că denumirea Grupului Tronos vine de la Tronurile cerești și a fost oferită de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Oamenii au cântat, au aplaudat și au lăcrimat la interpretarea extraordinară a colindului și au cerut și un bis, pe care l-au primit din partea psalților Patriarhiei Române.

Iată înregistrarea de la Ateneul Român