Conferința Gândul – „Viitorul Mediului”. Consilier Ministerul Mediului: Românii sunt receptivi la problemele legate de mediu, dar trebuie să fie mai bine informați

Publicat: 26 06. 2012, 14:06
Actualizat: 21 03. 2019, 06:17

Românii se declară interesați de problemele legate de protecția mediului, dar se dovedesc a fi comozi când vine vorba să facă, efectiv, ceva în acest sens, a declarat, marți, Simona Ghiță, consilier al Ministerului Mediului și Pădurilor (MMP), în cadrul conferinței „Viitorul Mediului”, organizată de gândul.

„Nu prea am văzut oameni care să meargă cu sticlele PET undeva pe bulevard, mai departe, către un container”, a adăugat ea.

Ghiță susține că dacă românilor li s-ar pune la dispoziție servicii convenabile în ceea ce privește colectare și reciclarea deșeurilor, și nu numai, atunci distanța de la a fi interesat la a pune în practică unele măsurile de protecție a mediului ar fi mult mai mică.

Consilierul MMP a atras atenția, de asemenea, în cadrul conferinței, asupra faptului că dacă românii ar fi la fel de atenți la materialul din care este făcut ambajul produselor pe care le achiziționează, așa cum fac atunci când caută pe etichete „E-uri”, atunci și producătorii ar fi, cel mai probabil, nevoiți să se adapreze cerințelor clienților.

„De ce să cumpărăm ceva supra-ambalat? Dacă ne vom schimba ideea despre ceea ce cumpărăm, poate că și comercianții ne vor oferi altceva”, a mai menționat Ghiță în cadrul conferinței „Viitorul Mediului”.