Consilierii județeni din Iași au aprobat alocarea fondurilor pentru elaborarea Planului Urbanistic Zonal în vederea construirii unui bazin olimpic

Publicat: 25 07. 2019, 12:43

Consilierii județeni din Iași au aprobat primii pași pentru realizarea a două mari proiecte: un bazin olimplic și o sală polivalentă.

Potrivit proiectului de hotărâre, costurile realizării bazinului olimpic ar ajunge la 104.500.000 de lei. Consilierii județeni au aprobat includerea în bugetul pe anul 2019 a sumei de 133.250 de lei pentru elaborarea Planului Urbanistic Zonal, primul pas pentru realizarea complexului.

Terenul pe care ar urma să fie construit bazinul olimpic este în municipiul Iași și are o suprafață de apromativ 24.000 de metri pătrați. Investiția ar urma să fie realizată pe o suprafață de 5.500 de metri pătrați, iar, potrivit propunerii, vor fi construite un bazin olimpic, unul didactic, tribune pentru 1.000 de spectatori, vestiare, dușuri, cabinet medical, sală de conferințe, cabine pentru presă, săli de forță, saune, săli de antrenament, zone de relaxare și parcări.

„În municipiul Iași nu există la această dată un bazin de înot pentru competiții sportive, deși există organizații sportive care ar trebui să furnizeze

Un alt proiect de mari dimensiuni ce ar urma să fie realizat la Iași este o Sală Polivalentă.

Consilierii Județeni au aprobat trecerea unui teren de 67.000 de metri pătrați din proprietatea județului în cea a Ministerului Dezvoltării Regionale, prin Compania Națională de Investiții, cea care va realiza construcția. După ce va fi gata, potrivit documentelor anexate la hotărâre, Consiliul Județean trebuie să mențină destinația obiectivului cel puțin 15 ani.