Consilierii municipali au aprobat exproprierile pentru lărgirea bulevardului Timișoara. Primăria Capitalei ar trebui să plătească 68 de milioane de lei pentru proprietari

Publicat: 28 11. 2013, 16:23
Actualizat: 28 11. 2013, 16:23

Proiectul privind declanșarea exproprierilor necesare lărgirii bulevardului Timișoara din sectorul 6 a fost aprobat, joi, de consilierii generali ai Capitalei, despăgubirile ce ar urma să fie plătite de Primăria Municipiului București totalizând peste 68 de milioane de lei.

Potrivit proiectului de hotărâre aprobat de Consiliul General al Municipiului București (CGMB), pentru lărgirea bulevardului Timișoara vor fi expropriate mai multe proprietăți, însumând o suprafață total de 90.986 de metri pătrați de teren și 1.977 de metri pătrați construcții aflate, în prezent, în proprietate privată.

Suma necesară pentru expropriere, rezultată dintr-o evaluare globală, se ridică la 68.587.856 de lei, urmând să fie expropriate 87 de proprietăți care aparțin mai multor persoane fizice și juridice sau care au proprietari necunoscuți.

Astfel, potrivit proiectului, din totalul celor 87 de proprietăți, 11 au „proprietar necunoscut”, 16 sunt deținute de persoane fizice, iar 35, de persoane juridice.

Printre proprietarii persoane juridice care urmează să fie expropriați se află SC Electro Centrale București SA, SC Comat Auto SA, SC Selgros Chash & Carry SRL, SC Auto Italia Impex SRL, Marmo Vest, Institutul Pasteur SA – Ferma Boja, Electrica Muntenia Sud și CFR.

Conform anexelor proiectului aprobat de CGMB, evaluarea proprietăților s-a făcut fără prezentarea actelor de proprietate, urmând ca evaluările ulterioare să se facă pentru fiecare proprietate în parte și ținând cont de aspectele juridice și/sau de indicatorii urbanistici.

Evaluarea globală s-a bazat exclusiv pe datele din documentațiile primite de la beneficiari.

Sumele rezultate în urma evaluării globale ar putea fi diminuate „cu cca. 15-40%, în funcție de caracteristicile fizice și tehnice ale fiecărei proprietăți”,  se arată într-o anexă a proiectului.

Bulevardul Timișoara va fi lărgit de la două benzi pe circulație pe sens la patru benzi pe circulație, de la intersecția cu Valea Cascadelor și până la Șoseaua de Centură a Capitalei.