Consilierii municipali nu au aprobat exproprierile din zona Fabrica de Glucoză. Pe ce vrea să plătească Primăria Capitalei 21 de milioane de lei

Publicat: 31 10. 2013, 22:37
Actualizat: 27 10. 2014, 02:23
42 de proprietari, persoane fizice și juridice, din zona Șoseaua Fabrica de Glucoză vor fi expropriați de către Primăria Capitalei pentru o lucrare de utilitate publică.

Consilierii municipali au respins proiectul privind exproprierile din zona Fabrica de Glucoză pentru lărgirea șoselelor care să preia traficul dinspre Autostrada Soarelui.

Primarul Sorin Oprescu își dorea ca 42 de proprietari, persoane fizice și juridice, din zona Șoseaua Fabrica de Glucoză să fie expropriați de către Primăria Capitalei pentru lucrarea de utilitate publică  „Lărgire Șoseaua Fabrica de Glucoză între Calea Floreasca și Șoseaua Petricani”.

Proprietarii ar fi urmat să fie despăgubiți în total cu peste 21 de milioane de lei. Pentru un metru pătrat de teren proprietarii vor primi apropximativ 1.000 de euro, potrivit Primarului General.  Printre proprietarii care ar trebui să  primească  bani de la primărie se află o editură, dar și Mobexpert.

Consilierii s-au abținut în majoritate de la vot. Cei din partea USL au susținut că în zonă se fac afaceri cu terenuri și să sumele sunt prea mari pentru un metru pătrat de teren, mai ales că multe dintre exproprieri sunt pentru parcări. „Suntem obișnuiți ca Primăria Capitalei să facă afaceri cu terenuri. M-am uitat la sumele alea și sunt imense pentru ce terenuri sunt acolo”, a spus Doru Giugula, consilier USL.

Sorin Oprescu a spus că prețurile au fost actualizate în concordoanță cu grila notarilor privind prețul terenurilor. „Este a patra oară când punem pe ordinea de zi acest proiect. Venise ieri la mine un consilier să mă intrebe de prețuri. Sigur, la prima vedere prețurile par mari, dar m-am uitat și prețurile au fost actualizate”, a spus Sorin Oprescu.