Consiliul de Administrație al TVR – avizat favorabil de Comisiile de cultură

Publicat: 09 10. 2012, 16:25
Actualizat: 31 03. 2019, 08:38

Consiliul de Administrație (CA) al Televiziunii Române a fost avizat favorabil, marți, de Comisiile de cultură din Parlament, cu 23 de voturi „pentru” și două abțineri.

Comisiile de cultură reunite ale Camerei Deputaților și Senatului au audiat, marți, persoanele propuse să fie membri titulari și supleanți ai Consiliului de Administrație (CA) al TVR.

Audierile au fost foarte tensionate, însă, în cele din urmă, parlamentarii au votat „în bloc”, la propunerea UDMR, noul CA al TVR.

Potrivit Ralucăi Turcan, președintele Comisiei de cultură a Camerei Deputaților, procedura votului în bloc a mai fost folosită și alte dăți în Camera Deputaților.

„Nu cred că cei care acum se revoltă o fac cu bună credință, ci doar pentru că se aflau de altă parte a baricadei. Probabil că, dacă această propunere (a UDMR, privind votarea listei cu membrii propuși, n.r.) ar fi răspuns așteptărilor sau obiectivelor pe care le aveau, nu ar fi avut nimic de comentat”, a spus Raluca Turcan, referindu-se la faptul că, după votul Comisiilor, unii parlamentari USL au spus că audierile membrilor CA s-au făcut individual și votul ar fi trebuit dat la fel, individual.

Cei 13 membri titulari ai noului Consiliul de Administrație al Televiziunii Române sunt: Claudiu Săftoiu și Lucia Hossu Longin (PNL), Claudiu Brînzan și Cristian Nițulescu (PSD), Radu Carp și Ada Meseșan (PDL), Nicoleta Nicolicea (Grupul parlamentar Progresist), Nagy Zoltan Levente (UDMR), Raico Cornea (Minorități), Romina Surugiu (Președinție), Gabriel Tufeanu (Guvern), Valentin Nicolau și Sorin Burtea (angajații TVR).

Membrii supleanți sunt: Luminița Violeta Ristea și Vasile Arhire (PSD), Dida Drăgan și Daniela Bârsan (PNL), Ion Lucia Catrina și Paul Călin Botez (PDL), Rostas Peter Istvan (UDMR), Andreea Ghiță-Jalica (Minorități), Marius Oblu (Guvern), Mihai Rădulescu și Ioana Cătălina Popescu (angajații TVR).