Contractele de deszăpezire atribuite în Cluj, anchetate de Consiliul Concurenței

Publicat: 12 07. 2017, 12:22
Actualizat: 26 03. 2019, 06:52

În cadrul acestei investigații, Consiliul Concurenței a efectuat inspecții inopinate la sediile companiilor Diferit SRL, Athos Com SRL, Ritorsa Trans SRL și Selina SRL, iar documentele ridicate se află în analiza autorității de concurență, în cadrul procedurii specifice de investigatie.

Investigația se referă la o posibilă înțelegere între companii de a participa la procedurile de achiziție publică analizate fără a se concura între ele, în vederea adjudecării prin rotație a contractelor de furnizare a serviciilor de întreținere curentă pe timp de iarnă a drumurilor naționale și autostrăzilor.

În situația în care Consiliul Concurenței va constata încălcarea regulilor de concurență, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. Companiile care cooperează cu autoritatea de concurență, în cadrul programului de clemență, pot obține imunitate la amendă sau reduceri substanțiale ale amenzilor, precizează un comunicat al Consiliului Concurenței.

Inspecțiile inopinate constituie o etapă preliminară a investigației, iar efectuarea lor nu reprezintă o antepronunțare a Consiliului Concurenței în ceea ce privește existența unei încălcări a Legii Concurenței, precizează documentul.