Contractele între firmele lui Ghiță și stat, verificate de Guvern

Publicat: 19 07. 2016, 14:21
Actualizat: 05 06. 2018, 14:27

„Recent Corpul de control al prim ministrului a demarat un control la toate instituțiile dn administrația publcă centrală. Sunt vizate contractele de achiziție din ultimii ani a softurilor pe care instituțiile statului le folosesc” au precizat surse guvernamentale pentru MEDlAFAX.

Potirvit acestora controalele au fost dispuse după ce ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a depus la DNA documente referitoare la softurile implementate de firmele deputatului Sebastian Ghiță.

Pe 27 iunie, ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, declara că a cerut Corpului de Control al ministerului să verifice contractele firmelor controlate de deputatul Sebastian Ghiță, potrivit DNA, dar și cele ale firmelor deputatului, afirmând că a dat ordin pentru recuperarea sumelor.

„DNA Ploiești are o anchetă legată de firmele pe care domnul Ghiță le controlează prin interpuși. Eu am luat aceaste firme pe care DNA afirmă că domnul Ghiță le controlează și am cerut Corpului de control să se uite în baza de date SMIS cu fonduri europene să vedem ce contracte au avut. Materialul pe care l-am pus la dispoziție reprezintă acest răspuns.

Ghinea mai preciza, după audierea sa la comisia de afaceri europene a Camerei Deputaților, că există o acțiune de recuperare doar pentru 7 milioane de lei.