Control la centrul comercial Sir din Capitală. Peste 2,5 kilograme de bijuterii confiscate, unele ar fi false

Publicat: 14 08. 2013, 13:18
Actualizat: 01 02. 2019, 02:25

Peste 2,5 kilograme de bijuterii, în valoare de 325.000 de lei, pentru care reprezentanții firmelor nu aveau acte de proveniență, au fost confiscate în urma unui control la complexul comercial Sir din Capitală, polițiștii făcând verificări și pentru înșelăciune, întrucât unele bijuterii ar fi false.

Controlul a fost făcut marți, de polițiștii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Sector 6, fiind verificate mai multe societăți comerciale care vând bijuterii, dintr-un complex comercial din Sectorul 6, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Capitalei remis, miercuri, agenției MEDIAFAX.

Polițiștii aveau informații că mai multe magazine din complexul comercial expun la vânzare bijuterii din aur și argint fără să aibă acte de proveniență pentru acestea și că unii comercianți vând bijuterii pe care le prezintă ca fiind din aur, dar care, în realitate, sunt realizate dintr-un metal galben.

„Cu ocazia inventarierii stocurilor, polițiștii Capitalei au constatat faptul că există diferențe între stocurile scriptice și cele faptice, fiind identificate bijuterii din metal galben și alb, pentru care reprezentanții societății nu au putut prezenta documente de proveniență. În urma acestei acțiuni, polițiștii de investigare a fraudelor au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, peste 2.500 grame de bijuterii, în valoarea de aproximativ 325.000 de lei”, se mai arată în comunicatul citat.

Surse din Poliție au precizat că de la două magazine de bijuterii au fost ridicate pentru a fi expertizate 18 lanțuri, 21 de brățări, 13 verighete, 22 de perechi de cercei, 47 de inele și șapte pandantive.

Polițiștii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Sector 6 fac cercetări în aceste cazuri pentru evaziune fiscală și înșelăciune.