CONTROVERSĂ. O angajată a celui mai bogat om din lume, concediată în 30 de secunde după ce s-a plâns de teama noului coronavirus

Publicat: 13 05. 2020, 17:52
CONTROVERSĂ. O angajată a celui mai bogat om din lume, concediată în 30 de secunde după ce s-a plâns de teama noului coronavirus

O angajată a gigantului Amazon, deținut de cel mai bogat om din lume, Jeff Bezos, susține că a fost concediată în câteva secunde, după ce șefii au redus-o „la tăcere”, în urma manifestării unei îngrijorări legate de coronavirus și siguranța la locul de muncă.

Maren Costa a declarat că Amazon a concediat-o pe ea și o colegă, Emily Cunningham, după ce s-au plâns de condițiile de la locul de muncă, în timpul epidemiei de coronavirus, scrie The Sun.

Concediată după 15 ani de muncă

Costa a lucrat timp de 15 ani pentru Amazon. „Cea mai mare frică a celor de la Amazon este că angajații s-ar putea uni, s-ar putea organiza, ar putea discuta între ei și s-ar putea mobiliza”, a declarat, miercuri, femeia concediată. „De aceea eu și Emily am fost concediate.

Angajații din depozite ne-au zis că lucrează în condiții nesigure și se tem pentru sănătatea lor, dar și pentru a familiilor lor.

Mesajul intern al Amazon este: Acești angajați din prima linie, cei din depozite, sunt eroi. Și facem tot ce putem și totul mergem minunat”, a povestit Costa.

Afirmațiile lui Costa survin după o lună de proteste și greve, organizate în aprilie, după moartea a doi angajați.

Mesaj pentru cel mai bogat om din lume, Jeff Bezos

Costa a declarat că „nu le va pica bine” și i-a recomandat urgent șefului Amazon, Jeff Bezos, să ia atitudine.

Aceasta a mai spus că Amazon i-a amenințat pe angajații din depozite și i-a tratat diferit față de cei care lucrează în campusul de bază al companiei.

„Când am aflat că avem un caz de COVID-19 în campus, acesta a fost închis și toți au fost trimiși acasă.

Când angajații din depozite stau acasă de teama coronavirusului, ei nu fac altceva decât să ducă la angajarea altor „cadavre”, a conchis femeia concediată de Amazon.