CONTROVERSE. Petiție pentru redeschiderea bisericilor. Răspunsul unui român: „Nu mă interesează dacă mor oameni bătrâni, sunt egoist şi vreau să câştig bani ca preot“

Publicat: 03 05. 2020, 15:27
Actualizat: 03 05. 2020, 15:28
Foto ilustrativă. Sursă:pixabay.com

Un preot de la o parohie din Tulcea a iniţiat o petiţie prin care vrea să sensibilizeze autorităţile să redeschidă bisericile.

La 1 mai 2020, Alexandru Octavian Balaban. preot la Dăeni, a iniţiat petiţia „Deschideţi biserica“, invocând o serie de arugumente:

„Biserica a fost in decursul istoriei in linia intai, deschideţi bisericile ca sa poată veni oamenii. Deschideţi bisericile!!!

-mă doare când Biserica e goală iar autobuzele sunt pline;

-mă doare când Biserica e goală iar vămile sunt deschise;

-mă doare când magazinele sunt pline, iar Biserica e închisă;
-mă doare când piețele sunt pline, dar Biserica e goală;
-mă doare când știu că oficial cel mai mare focar de infecție e Biserica, și nu mall-ul, piața, marketul sau autobuzul”, se arată în text.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Până duminică la prânz, petiţia a fost semnată de 153 de oameni, scrie Adevărul.ro. Marea majoritate a celor care vor să sensibilizeze autorităţile astfel au lăsat şi mesaje pro, însă unii s-au declarat total împotrivă. „Nu mă interesează dacă mai mor oameni bătrâni, sunt egoist şi vreau să câştig bani ca preot“, a lăsat ca mesaj unul dintre utilizatori.