Copilul care a intrat în Dunăre să își recupereze papucii a murit

Publicat: 30 04. 2019, 08:57

Copilul a fost scos din Dunăre, luni seara, de reprezentanții ISU Contanța. După mai bine de 45 de minute în care s-a efectuat protocolul de resuscitare la fata locului, băiatul a fost preluat, în hipotermie, fără semne vitale, de elicopterul SMURD.

El a fost transportat la Spitalul Județean Constanța pentru continuarea manevrelor de resuscitare. Nu a fost declarat decedat la fața locului, deoarece se instalase hipotermia, iar trupul avea temperatura de aproximativ 20 de grade.

Pentru a fi declarat decedat trebuia adus la temperatura normală a corpului, susțin medicii, astfel că protocolul de resuscitare a fost continuat la spital, pacientul fiind încălzit cu un grad pe oră.

Ulterior, în cursul nopții de luni spre marți, a fost declarat decesul, cadrele medicale neputând face nimic pentru a-l readuce pe copil la viață.

Copilul a intrat luni în Dunăre ca să își recupereze papucii, dar nu a mai ieșit la mal. La fața locului au fost mobilizate mai multe echipaje ale ISU, printre care și o barcă, iar copilul a fost scos din apă și transportat la spital.