Copilul de trei ani care a căzut într-o fântână are o fractură la coloana vertebrală

Publicat: 15 04. 2013, 09:12
Actualizat: 28 09. 2018, 11:16

Copilul în vârstă de trei ani din Segarcea (Dolj) care a căzut, sâmbătă, într-o fântână din curtea părinților săi, fiind scos de către un adolescent de 14 ani, este internat în continuare la secția de terapie intensivă a Spitalului Județean, având o fractură la coloana vertebrală.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență din Craiova, Cristina Geormăneanu, copilul este conștient, iar starea sa este stabilă, însă rămâne internat la terapie intensivă.

„Copilul este în continuare internat în Clinica de terapie intensivă pentru neorochirurgie. Este imobilizat cu un guler cervical pentru că are o fractură la coloana cervicală, la vertebra numărul 2, însă nu există complicații neurologice”, a declarat Giormăneanu.

Medicii spun că băiețelul va avea nevoie de consiliere psihologică, în cel mai scurt timp, pentru că există riscul ca în timpul orelor petrecute în fântână să fi suferit vreo traumă psihică.

Luni, copilul va fi reexaminat, iar medicii vor decide câte zile de spitalizare mai sunt necesare.

Copilul în vârstă de trei ani a căzut, sâmbătă, într-o fântână din curtea părinților săi, în timp ce se juca, incidentul având loc în localitatea doljeană Segarcea.

Fântâna în care a căzut copilul are o adâncime de aproximativ 15 metri, iar diametrul este de doar 30 de centimetri. La fața locului au ajuns pompierii, care au săpat cu lopețile și târnăcoapele pe lângă tuburile din puț, iar cu ajutorul unei cordeline în fântână a coborât un adolescent de 14 ani, care a reușit să îl scoată la suprafață pe băiețel.

Adolescentul s-a oferit să vină în ajutor când a văzut că pompierii nu găsesc o altă persoană care să fie coborâtă în fântănă, din cauza puțului îngust, de circa 30 de centimetri în diametru.

Operațiunea de salvare a durat aproximativ două ore, băiețelul de 3 ani fiind preluat apoi de medici și transportat cu un elicopter la Spitalul Județean de Urgență din Craiova.