CORONAVIRUS. Lider Europol: „Polițiștii din Olt nu au echipament de protecție împotriva COVID 19!”

Publicat: 18 03. 2020, 14:21

Polițiștii din județul Olt ar fi ieșit pe teren fără echipamentul de protecție obligatoriu în contextul pandemiei cu noul COVID 19. Sidicaliștii din Poliție spun că sănătatea acestora este în pericol.

Cosmin Andreica, liderul sindicatului Europol, a anunțat că polițiștii cu atribuții pe linie de ordine publică ar fi ieșit în stradă, cel puțin până luni, fără măști și fără mănuși de protecție. „Ieri (n.r. luni) am sesizat conducerea IPJ Olt despre lipsa cu desăvârșire a echipamentelor de protecție pentru polițiștii din stradă”, a spus Andreica.

Liderul sindical susține că, după ce a informat conducerea Inspectoratului Județean de Poliție, în cursul zilei de marți „au repartizat o pereche de mănuși pentru fiecare Post de Politie, o mască textilă pentru fiecare polițist și jumătate de litru de dezinfectant pentru toata suprafața Postului de Poliție”. În plus, polițiștii ar fi fost atenționați să le gestioneze ”cu grijă”, în condițiile în care, la fiecare Post lucrează cel puțin patru agenți.

Referitor la afirmațiile lui Andreica, IPJ Olt, a anunțat că, până acum,”au fost distribuite materiale și echipamente de protecție, constând în peste 2.000 de perechi de mănuși, 5.400 de măști și 220 de litri de soluții dezinfectante, în funcție de solicitari”, urmând ca, în caz de nevoie, echipamentele să fie suplimentate.

În același timp însă, conducerea IPJ Olt „a dispus verificări referitoare la informațiile apărute în mediul online cu privire la repartiția deficitară a materialele de protecție către Posturile de Poliție”.