Coronavirus. Violonistul Nicolae Botgros a ieșit de la Terapie Intensivă: „Am urlat ca un câine”

Publicat: 11 11. 2020, 17:43
Actualizat: 06 04. 2021, 15:25
Coronavirus. Violonistul Nicolae Botgros a ieșit de la Terapie Intensivă: „Am urlat ca un câine” / Sursă Foto: Facebook

Infectat cu noul coronavirus, Nicolae Botgros a fost transferat, marți, de la secția Terapie Intensivă a Institutului de Medicină Urgentă din Chișinău.

Violonistul a fost internat o lună la ATI

Violonistul a fost internat timp de o lună la ATI, și a mărturisit că această experiență l-a făcut să înțeleagă cât de mult îl iubește Dumnezeu. „Am urlat ca un câine săptămânile astea! Știi cum e să urli ca un câine? În singurătate și izolare totală? Nu mi-am văzut familia, copiii, de o lună… mi-era tare dor de oameni. De oameni îmbrăcați altfel decât medicii. Dar am înțeles că Dumnezeu mă iubește! Aveți grijă de voi!…”, i-a povestit Nicolae Botgros jurnalistei Rodica Ciorănică.

Nicolae Botgros a fost diagnosticat cu COVID-19 în luna octombrie. La data de 26 octombrie, în urma complicațiile apărute, acesta a fost transferat la secția ATI a Institutului de Medicină Urgentă din Chișinău. Tratamentul maestrului a fost coordonat de o echipă de medici de la Spitalul Universitar din Paris, conform publika.md.

Artistul are 65 de ani şi s-a născut în satul Badicu-Vechi, raionul Cahul. Orchestra Națională de muzică populară „Lăutarii” a fost fondată în anul 1970, în cadrul Filamornicii de Stat de către interpretul Nicolae Sulac. Datorită abilităților sale de violonist, Nicolae Botgros a fost numit opt ani mai târziu conducător al Orchestrei Populare „Lăutarii”.