Cosa Nostra plănuia să îl răpească pe Silvio Berlusconi în anii ’70 – presă

Publicat: 16 02. 2012, 08:56
Actualizat: 22 02. 2012, 03:20
Cosa Nostra intenționa să îl răpească pe actualul premier italian Silvio Berlusconi în anii '70, dar a abandonat planul deoarece acesta îl angajase pe cel mai de temut gangster pentru a-l apăra, susține un fost membru al Mafiei, citat de Daily Mirror, în ediția electronică de duminică.

Cosa Nostra intenționa să îl răpească pe actualul premieritalian Silvio Berlusconi în anii ’70, dar a abandonat planuldeoarece acesta îl angajase pe cel mai de temut gangster pentru a-lapăra, susține un fost membru al Mafiei, citat de Daily Mirror, înediția electronică de duminică.

Gaspare Mutolo, în vârstă de 69 de ani, care pretinde că a ucis30 de persoane în timpul celor 25 de ani cât timp a făcut parte dinMafie, a declarat că în anii ’70 i s-a ordonat să îl răpească peBerlusconi, care în perioada respectivă era un om de afaceriprosper.

Dar, a precizat el, Berlusconi deja luase măsuri pentru a seproteja. „Am constat că Berlusconi îl angajase pe Vittorio Manganosă îl protejeze”, a declarat Mutolo. Berlusconi a negat deja că arfi știut că Mangano este membru al Mafiei siciliene, afirmând căl-a angajat pentru a se ocupa de caii lui. Ulterior, Mangano a fostcondamnat pentru apartenența sa la Cosa Nostra, trafic de droguriși crimă.

Mediafax