COVID-19. Ambasadorul Israelului la București: „Testăm măști care ucid coronavirusul”

Publicat: 20 03. 2020, 00:41
Actualizat: 20 03. 2020, 02:50
Ambasadorul Israelului la București, David Saranga: „Testăm măști care ucid coronavirusul”

Ambasadorul Israelului la București, David Saranga, a dezvăluit – în exclusivitate pentru Antena 3 – că oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire majoră în lupta contra COVID – 19, o mască specială care ar putea salva foarte multe vieți.

„În Israel se fac măști care nu doar blochează virusul. Vorbim de măști care ucid COVID -19, sunt în procesul de testare”, a declarat ambasadorul, într-un interviu acordat lui Adrian Ursu.

Mai mult, o altă companie din Israel deține un vaccin, dar trebuie să obțină aprobare pentru a folosi vaccinul respectiv în teste cu oameni și acest lucru va dura cel puțin trei luni.

„Noi toți așteptăm vești bune din Israel sau din alte locuri din lume. Sunt patru locuri de unde pot veni vești bune: SUA, China, Japonia sau Israel. Sunt patru locuri de cercetare”, a precizat acesta la Antena 3.

„Avem un traseu și credem că știm unde mergem. Nimeni n-a crezut că acesta o să fie dușmanul cu care ne vom lupta. Avem un dușman invizibil și tot ce am știut în trecut nu e valabil. Dacă în trecut am știut cine se luptă cu cine, acum toți trebuie să fie uniți împotriva unui dușman. Încă nu știm cum putem să luptăm împotriva lui”, a mai spus David Saranga.

VEZI AICI interviul integral!