Criminalul videochatistei din Iași s-a predat în Italia și va fi preluat de autoritățile române

Publicat: 09 08. 2022, 19:02
Actualizat: 10 08. 2022, 15:21

Robert Alexandru, soțul videochatistei din Iași s-a predat ieri polițistilor italieni. În urmă cu 6 luni, bărbatul i-a luat viața propriei soții deoarece aceasta nu aducea suficienți bani în casă. Bărbatul fost găsit vinovat de moartea tragică a Alinei Alexandru.

În perioada 2016-2022, Alina Alexandru a avut parte de nenumărate acte de violență, fiind lovită cu pumnii și picioarele în mai multe zone ale corpului și în special asupra capului.

Femeia care își câștiga existența din videochat și-a găsit moartea în urmă cu 6 luni din motivul banilor, mai exact, soțul său a omorât-o deoarece nu era mulțumit de veniturile provenite în ultimul timp din acest serviciu.

Tânăra femeie și mamă a unui copil de doar 8 ani a murit în luna martie a acestui an din cauza bătăilor constante pe care le primea de la soțul său, urmând să se stingă din viață pe patul de spital.

În urma cercetărilor, vinovatul a vrut să fugă, lucru pe care l-a și făcut, înainte ca judecătorii din Iași să emită un mandat de arestare pe numele lui Robert Constantin Alexandru pentru a-l putea da în urmărire internațională, fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de omor asupra unui membru din familie.

S-a predat autorităților italiene la câteva zile după ce a fost găsit vinovat

În urmă cu aproximativ o săptămână, Robert Alexandru a fost găsit vinovat de uciderea soției lui, apoi a dispărut fără urmă alături de băiatul lor în vârstă de 8 ani, în speranța că oamenii legii nu îl vor găsi.

Ieri, 8 august, criminalul a ales să se predea în Italia. Autoritățile italiene demarează procedura prevăzută pentru punerea în aplicare a mandatelor europene de arestare.

Surse din anchetă au declarat că autoritățile italiene au făcut schimbul de date cu Serviciul de Investigații Criminale din Iași, prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională, potrivit Libertatea.ro.

Bărbatul urmează să fie predat autorităților române pentru a-și primi ispăși pedeapsa în spatele gratiilor.