Cristian Tudor Popescu, la Gândul LIVE: „Mai ușor cu indignarea față de torționari când lucrezi pentru Voiculescu sau Băsescu”

Publicat: 12 02. 2014, 09:30
Actualizat: 03 09. 2019, 02:01

This browser does not support the video element.

„Îndată ce mai apare un torționar, odată ce gândul mai dă o discuție cu el, cam toată media preia această temă și văd persoane care se patetizează, se indignează în legătură cu crimele torționarilor din perioada comunistă. În legătură cu crimele unor personaje ca Vișinescu, Ficior sau Cormoș care sunt securiști sau de la Ministerul de Interne. Aceleași personaje politico-jurnalistice care se indignează și patetizează lucrează în clipa de față pentru domnul Băsescu și pentru domnul Voiculescu. Domnul Băsescu și domnul Voiculescu, fiind niște reprezentanți de marcă, de nivel mai înalt decât domnii aceștia, ei au fost în partea de sus a sistemului securist. Dânșii erau la valuți multe, sume mari de bani, lucruri pe care le-au recunoscut și cu cinism. Nu mă refer la prestația politică a acestor domni, ci la ceea ce au fost înante”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Gândul Live. URMĂREȘTE MAI SUS ÎNREGISTRAREA

Gândul în parteneriat cu Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) a prezentat astăzi profilul complet al celui de al treilea torționar comunist identificat de autorități. Florian Cormoș a condus, începând cu decembrie 1952, pentru patru luni lagărul Columbia de la Cernavodă, perioadă în care aici au murit cel puțin 115 deținuți politici.