CTP: „Victor Ponta s-a întors din Dubai cu o afirmație de tejghetar”

Publicat: 26 11. 2014, 08:01

„Domnul Ponta a venit cu această afirmație de tejghetar politic, că suntem chit: ‘Eu v-am împiedicat să votați cât am putut. Voi ați votat cât ați putut și ați câștigat’ (…) Așa judecă domnul Ponta după ce vine din retragerea în pustie. După această înfrângere catastrofală în politica mondială și românească, la 10 puncte diferență, după ce ai avut 10 puncte în față, domnul Ponta vine așa cum a plecat de la Mecca aceasta a domniei sale, care se numește, am înțeles, Cavalli”, a spus editorialistul.

Astăzi, premierul Victor Ponta a declarat, în dezbaterea din plenul Camerei, că regretă că cetățeni din diaspora nu au putut vota și că a plătit prețul politic.

„Mulțumesc tuturor care au votat din diaspora, indiferent pentru care candidat. Vreau să spun încă o dată că regret faptul că nu toți au putut vota, că am plătit prețul politic, dar îmi permit să atrag atenția că cei care au votat în diaspora nu știu dacă au venit, sigur au votat cu candidatul Klaus Iohannis majoritatea, mai puțin cu mine, dar nu cred că au venit neapărat de dragul unor partide politice care vorbesc în numele diaspora”, a spus Ponta.

La Gândul LIVE, Cristian Tudor Popescu a comparat vacanța lui Victor Ponta în Dubai cu hagialâcul, ce reprezintă pelerinajul făcut de un creștin sau de un musulman la locurile sfinte.  „Domnul Ponta a plecat în hagialâc,  la locurile sfinte, cum ar fi la locul acela Cavalli, din Dubai”, a spus acesta, adăugând că ce a pățit șeful PSD nu este o înfrângere politică, ci o rușine.

„Mie mi-ar fi fost jenă să ies pe stradă. Domnului Ponta nu îi este, pentru că el nu face decât să reia un gest tipic pentru așa-zișii stângiști”, a mai spus el.

Editorialistul a amintit că în 2004, după pierderea alegerilor, Adrian Năstase a participat la o vânătoare la Balc, unde a ucis 23 de mistreți. „S-a dus și a măcelărit 23 de mistreți fără să îi pese de ce zic oameni”, a adăugat Cristian Tudor Popescu.