Cu cine votează Andrei Pleșu la alegerile prezidențiale

Publicat: 30 10. 2014, 18:42

„Problema alegerilor din România este numărul mare de candidați, ca și când președinția este un hobby”, consideră Andrei Pleșu. În opinia sa, alegerile din România se desfășoară într-un mod pripit, iar candidații afișează o prea mare siguranță de sine. „Aș vrea și eu să văd un dubiu, un cearcăn”, își dorește omul de cultură.

El a mai vorbit și despre prestația electorală a Elenei Udrea, dar și a Monicăi Macovei. „Udrea e o femeie inteligentă, cu anumite înzestrări. De ce încearcă să ne convingă sărind cu parușuta? Am tot respectul pentru dna Macovei. Prestația ei electorală e fragilă”, a spus Andrei Pleșu.

Întrebat cu cine ar vota la prezidențiale, Andrei Pleșu a mărturisit că are o înclinație pentru candidatul Klaus Iohannis. „După experiența de 25 de ani ai politicii românești, am o înclinație către domnul Iohannis. Atât m-am săturat de stilul zglobiu încât mi-e dor de un președinte, visez la un președinte care să vorbească minimal …mai bine unul care zice „nu”. Eu vreau unul a cărui prezență să mă liniștească. Nu cred că e complet  dezorientat. Asta e în momentul de față înclinația mea. Dacă el ajunge în turul doi, fără ezitare, îi voi da votul meu”, a spus Pleșu la Gândul LIVE.