Cum a ajuns o tânără de 23 de ani să fie răpită și sechestrată de propria familie. Fata lucra în străinătate și venise acasă de Sărbători

Publicat: 09 12. 2019, 21:17

Tânăra fusese plecată în străinătate, dar a venit acasă, într-un sat din comuna Coroiești, să-și petreacă sărbătorile de iarnă alături de familia ei.

Femeia i-a anunțat pe membrii familiei că intenționează să se despartă de iubitul ei din sat. Anunțul despărțirii i-a determinat pe părinți să se enerveze și să-i reproșeze fetei că dacă nu continuă relația, îi va face de râs în sat.

Când a văzut că în familia ei nu există înțelegere, tânăra a hotărât să se întoarcă în străinătate și a mers la Bârlad pentru a-și lua bilet la autocar. Totuși, familia nu a stat cu mâinile în sân. Tatăl, și fratele au urmărit-o pe tânără până în Bârlad. Când a întâlnit-o, tatăl i-a luat fetei telefonul și toți banii pe care îi avea la ea și a băgat-o în mașină cu forța, nu înainte de a crea un mare scandal în autogară.

„În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, pe fondul unor neînțelegeri, bărbații sus-menționați au tulburat ordinea și liniștea publică în zona autogării din municipiul Bârlad. Acolo, aceștia, prin violență, au deposedat o rudă de-a lor,o femeie în vârstă de 23 de ani, din comuna Iana, de telefonul mobil și au lipsit-o de libertate în mod ilegal. Victima a fost transportată cu o mașină, împotriva voinței sale, de la Bârlad până în localitatea Hreasca, comuna Coroiești, județul Vaslui. În data de 6 decembrie, față de cei 2 bărbați, fostul concubin respectiv tatăl victimei, s-a luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi, aceștia au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Bărbatul de 24 de ani (fratele tinerei – n.r.) este cercetat în stare de libertate”, au precizat reprezentanții IPJ Vaslui.