Cum a fost „motivat” angajatul unei stâne din județul Galați. Patronul a ajuns la poliție

Publicat: 18 09. 2015, 15:34
Actualizat: 20 09. 2015, 09:44

Polițiștii și inspectorii de muncă au făcut, vineri, un control în ceea ce privește respectarea legalității privind încadrarea în muncă a persoanelor la stânele din județul Galați, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Galați, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, la stâna unui crescător de ovine, în vârstă de 41 ani, din satul Negrea, comuna gălățeană Schela, a fost găsit un tânăr de 26 de ani, din localitatea Perieni, județul Vaslui, care muncea fără forme legale.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că tânărul era ținut fără voia sa, din data de 28 august, să muncească la stână, iar pe 7 septembrie, când a încercat să fugă, a fost găsit pe drum de către proprietar, care l-a lovit și l-a adus înapoi la stână.

Ancheta a mai stabilit că proprietarul stânei i-a luat tânărului actele de identitate, telefonul mobil și îmbrăcămintea și l-a forțat să muncească la stână sub supraveghere.

Polișiștii i-au întocmit proprietarului stânei un dosar de cercetare penală pentru lovire sau alte violențe și supunere la muncă forțată sau obligatorie.