Cum a trecut proiectul de dublare a alocațiilor de stat. PSD, ajutat de USR, UDMR și minorități

Publicat: 18 12. 2019, 17:15

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, decizional, proiectul de lege ce prevede dublarea alocației pentru copiii între 2 și 18 ani, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii cu handicap.

Proiectul a fost adoptat cu 179 de voturi „pentru” și 29 de abțineri. Nu a fost niciun vot împotrivă.

Potrivit votului electronic publicat pe site-ul Camerei Deputaților, din cei 179 de deputați care au votat proiectul de lege, 122 sunt din PSD, nouă din USR, 19 din UDMR și unul din ALDE.

Totodată, proiectul a fost susținut și de 10 deputați din grupul minorităților, 13 din Pro România, dar și de către cinci neafiliați.

În schimb, din USR au fost și 14 deputați care s-au abținut la votul asupra inițiavei legislative, inclusiv liderul partidului Dan Barna.

Cei nouă deputați din USR care au votat inițiativa sunt: Ionuț Arsu, Cătălin Botez, Cristina Iurișniți, Daniel Popescu, Claudiu Prisnel, Răzvan Rădulescu, Ionel Rodeanu, Emanuel Ungureanu și Cosmin Vlad.

Și deputatul ALDE Daniel Olteanu a fost singurul din partidul său care a votat pentru dublarea alocațiilor de stat pentru copii.

Legea adoptată, decizional, de Camera Deputaților merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.