Cum arată salonul care a ars în incendiul de la spitalul din Ploiești

Publicat: 11 11. 2021, 08:40
Actualizat: 11 11. 2021, 08:42

Un incendiu s-a produs, joi dimineață, la spitalul suport-Covid Movila din Ploiești. Doi pacienți, de 74 și 75 de ani, au murit.

În această secție se aflau internați 20 de pacienți, a transmis Ministerul Sănătății.  Sunt 2 victime și 16 persoane care sunt evacuate și transferate către Spitalul Județean Ploiești (15 pacienți și un cadru medical) . Este și o victimă care este transferată la Spitalul de Urgență Floreasca și care are arsuri pe o suprafață de sub 50% din suprafața corporală, conform primelor evaluări. Ceilalți pacienți sunt stabili și vor fi evaluați în UPU a Spitalului Județean Ploiești. Ministrul Sănătății, Cseke Attila ține legatura cu Raed Arafat, șeful DSU.

De asemenea, trei pacienți, care erau stabili, au refuzat transferul către Spitalul Județean. Toți bolnavii aveau patologie COVID și depindeau de oxigen cu debit mare.

Incendiul, care a fost lichidat, s-a manifestat într-un salon de la parterul clădirii, pe o suprafață de aproximativ 20 mp.

În prima zi a lunii octombrie, șapte pacienți au murit în urma incendiului de la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța. Procurorii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, în acest caz.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, declara atunci că la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța se făcuseră două controale în trecut, în urma cărora s-au depistat nereguli și s-au aplicat sancțiuni.