Cum explică ministrul de Interne că a retras jandarmii de la sediul PSD

Publicat: 22 04. 2017, 19:37

„Jandarmii nu au avut alt obiectiv decât de a proteja cetățenii care se manifestau și le mulțumesc că au fost așa cum trebuie, nu au făcut altceva decât să se asigure că cei care sunt în stradă în acel moment sunt protejați. La solicitarea președintelui Camerei Deputaților i-am rugat pe jandarmi să se retragă din dispozitiv în așa fel încât să nu pară că ne pregătim de vreun asediu. Nu ne pregăteam de niciun asediu. Oricum, jandarmii erau alături de persoanele care participau la protest doar ca să le asigure protecția”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.

Întrebată care sunt competențele lui Liviu Dragnea pentru a cere un astfel de lucru, Carmen Dan a declarat că acesta este președintele partidului și „reprezintă din punct de vedere juridic și acel sediu”.

Aproximativ 15.000 de oameni au protestat duminică în fața Guvernului și în fața sediilor PSD și ALDE. Oamenii s-au strâns la ora 17.00 la Piața Universității, unde, timp de câteva minute, a fost prezent și șeful statului, Klaus Iohannis, apoi au mers în marș spre Guvern.