Cum explică un psiholog criminalist gestul femeii care s-ar fi sinucis alături de copiii săi. „Se ajunge la judecăți de genul totul sau nimic”

Publicat: 17 08. 2017, 14:42
Actualizat: 26 03. 2019, 04:35

„Gestul sucidial apare în momente dramatice, în momente de provocări existențiale cu caracter unic și personal. Fiecare persoană are istoricul ei în ceea ce privește acest gest. Aceste împrejurări externe, înconjurătoare, care realizează presiune se obiectivează catastrofal în momentul în care și persoana respectivă are dezechilibru emoțional, afectiv, proiecții pesimiste. Deci este o îmbinare între condițiile favorizante externe presante și condițiile interne, care țin de personalitate, caracter, temperament. (..) Este vorba despre suicidul altruist în care mama aflată, de regulă, în dispută soțul, cu familia acestuia, ajunge la judecăți de genul totul sau nimic”, a explicat, pentru Mediafax, Tudorel Butoi, psiholog criminalist.

Trei copiii de zece, opt și trei ani au murit, joi, alături de mama lor, în vârstă de 30 de ani, după ce s-ar fi aruncat în fața trenului, pe magistrala 800 București- Constanșa, în halta Brănești. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov au deschis un dosar penal pentru a stabili cauzele și circumstanțele în care cele patru persoane au decedat. Un criminalist al parchetului a ajuns la fața locului pentru cercetări amănunțite.

Potrivit unor surse, femeia ar fi fost gravidă, însă această informație va fi verificată de Institutul de Medicină Legală.

Surse judiciare au precizat, pentru MEDIAFAX, că, în haina femeii a fost găsit un bilet de adio, cel mai probabil fiind vorba despre scrisoarea femeii.

Incidentul feroviar s-a produs, joi, între stațiile Pasărea și Brănești, la ora 9.30. Trenul circula cu 160 de kilometri pe oră și, potrivit declarațiilor mecanicului, ar fi vorba de un act suicidal.

Mecanicul va fi consiliat psihologic.