Cum recită Plugușorul ambasadorul Marii Britanii în România

Publicat: 19 12. 2012, 17:18
Actualizat: 25 06. 2013, 14:49

„Începând de astăzi puteți intra în legătură directă cu Ambasadorul britanic Martin Harris pe noul său cont de Twitter (@HMAMartinHarris)! El este primul diplomat străin din România care își deschide cont în twitosferă :)”, a informat miercuri Echipa de Comunicare a Ambasadei Marii Britanii.

Prima activitate a ambasadorului Harris care va putea fi urmărită live pe contul său de Twitter va avea loc joi, de la ora 12:00, când va da o mână de ajutor la servirea unei mese calde la o cantină a săracilor de la Gara de Nord.

Diplomatul britanic a ținut să le ureze românilor Crăciun Fericit și prin intermediul unui filmuleț postat pe Youtube, în care recită câteva versuri dintr-un plugușor. „Aș dori să fac o urare de Crăciun și Anul Nou: Iarna-i grea, omătu-i mare, semne bune anul are, semne bune de belșug, de sub brazdă, de sub plug. Crăciun Fericit!”, a urat Harris în limba română.

El a mai arătat că 2012 a fost un an important pentru Marea Britanie și relația cu România, amintind de celebrarea Jubileului de Diamant și găzduirea la Londra a Jocurile Olimpice, ținând să îi felicite din nou pe sportivii români care au participat.

„A fost un an minunat și pentru Ambasadă, am călătorit la Cluj, Iași, Bucovina, Craiova și alte multe locuri din România”, a mai spus Martin Harris.

El a venit ca ambasador al Marii Britanii în România în 2010, reușind ca și predecesorii săi Robin Barnett și Quinton Quayle să învețe foarte bine limba română, neavând ezitări în a etala aceste cunoștințe, inclusiv în interviuri acordate presei.

Martin Harris este și unul dintre primii și puținii ambasadori străini la București care deține un blog, pe care afișează comentarii și mesaje atât în limba engleză, cât și română.