Cum să-ți cauți oameni pentru echipa ta: sfaturi de la Elon Musk

Publicat: 05 02. 2020, 06:02

Așa că, am răsfoit internetul pentru a afla care este sunt ideile care stau la baza filosofiei sale de angajare. Cum gândește Musk și care sunt lucrurile pe care le caută la un om pe care îl angajează în echipa sa. Și iată ce am aflat: 

CE PROBLEME TREBUIE SĂ ȘTIE SĂ REZOLVE CANDIDATUL PERFECT

Într-un interviu acordat în 2014 pentru AutoBild.tv, Musk a răspuns atunci când a fost întrebat cum privește procesul de angajare că, atunci când caută un nou angajat, nu se uită doar după calitățile lui excepționale. Încearcă, în schimb, să afle dacă a avut probleme cu adevărat dificile pe care a reușit să le rezolve. 

Elon Musk caută oameni care să aibă abilitatea de a rezolva probleme și se uită atent la interviu să vadă dacă acesta a fost cel care a găsit soluția. Iar pentru a fi sigur că intervievatul s-a implicat în rezolvarea problemei, Musk le cere acestora detalii despre cum a fost implementată soluția … informații până la cel mai mic detaliu. 

Musk își dorește alături de el oameni care să fi avut realizări importante, dar și mai important, vrea să aibă colegi care știu să supraviețuiască încercărilor și să ia rezultatele pozitive care vin odată cu reușita aceasta.

Restul sfaturile, le găsiți pe we do HR