Cumpănașu anunță plângere împotriva lui Cataramă: Am suspiciuni că a ascuns deliberat adevărul

Publicat: 09 11. 2019, 20:15

„În data de 11.11.2019, așa cum am declarat la prima intervenție televizată de aseară, voi depune plângere penală pe numele persoanei (Viorel Cataramă, n.r.) care a deținut aceste informații și nu le-a adus la cunoștința familiei, ascunzând adevărul. Ținând cont de faptul că această persoană a fost dovedită chiar ieri drept informator al fostei Securități, am suspiciuni solide că a ascuns deliberat adevărul pentru a proteja un sistem care își dorește ca fetele să fie moarte. Găsirea fetelor în viață va conduce la distrugerea întregului sistem securist din care acesta face parte, conform CNSAS”, a scris Alexandru Cumpănașu pe Facebook.

Acesta a spus că a separat campania electorală de situația Luizei și a respectat dreptul la imagine al unei persoane publice, nu i-a dat numele, însă acea persoană „va face pușcărie pentru ascunderea adevărului”.

În aceeași postare, Alexandru Cumpănașu explică modul în care a intrat în posesia imaginilor în care apare o fată despre care spune că seamănă cu Luiza Melencu.

„În data de 04.11.2019, am fost contactat de o persoană care mi-a comunicat că deține informații concrete cu privire la Luiza și Alexandra. M-am întâlnit cu persoana respectivă în prima săptămână a lunii noiembrie, ocazie cu care mi-a prezentat informații cu privire la faptul că Luiza este în viață. Ca urmare a discuției am decis să ne deplasăm într-o țară membră UE pentru a verifica aceste informații și pentru a anunța autoritățile, în măsura în care aveam confirmarea.

În data de 06.11.2019, am plecat împreună cu echipe de investigatori în statul membru mai sus menționat, pentru a mă deplasa la locul în care a fost identificată Luiza de aceștia în primă fază și am desfășurat activități de supraveghere în zonă. În urma acestor activități a rezultat că între momentul în care Luiza a fost identificată inițial și momentul deplasării noastre, aceasta a fost mutată din acel loc.

În data de 07.11.2019, noaptea, m-am întors în România, dar am lăsat o echipă de supraveghere în statul membru pentru a desfășura în continuare activități de monitorizare și culegere de informații. Fac precizarea că am intrat în posesia filmulețului ce o prezintă pe Luiza abia în data de 08.11.2019, moment în care am luat decizia de a contacta familia Melencu pentru a confirma dacă persoana din filmuleț este Luiza”, relatează Cumpănașu.

În cursul zilei de vineri, unchiul Alexandrei a spus că a făcut rost de numărul mamei Luizei și i-a comunicat informațiile pe care le deține. În timpul discuției cu familia Melencu, Cumpănașu și avocatul familiei Măceșanu (prezent și el, potrivit acestuia) și-au „păstrat rezerva cu privire la identitatea” fetei.

„Mama Luizei a confirmat că fata din înregistrare este Luiza, în proporție de 90%, iar bunicul Luizei și restul familiei au fost 100% siguri că aceasta este Luiza”, punctează acesta.

Familia Melencu i-a fi aprobat lui Cumpănașu anunțul public în legătură cu faptul că Luiza ar fi în viață și au căzut de acord să nu difuzeze înregistrarea. După dezbaterea unde Cumpănașu a făcut anunțul, a discutat cu mama Luizei și au decis să meargă împreună la structura antimafia din Italia pentru a le prezenta înregistrarea.

Omul de afaceri și candidat la prezidențiale Viorel Cataramă a sous, sâmbătă dimineață, că filmulețul despre care Alexandru Cumpănașu a afirmat că o prezintă pe Luiza Melencu în Italia îi aparține și îl are de o lună. Cataramă infirmă că ar fi Luiza și îl acuză pe Cumpănașu că se folosește de caz pentru a atrage voturi.