CURSELE de pe Otopeni pot înregistra ÎNTÂRZIERI de 30-40 de minute. Niciun avion nu poate ateriza pe Aeroportul Iași

Publicat: 11 01. 2019, 13:02

This browser does not support the video element.

Aeronavele care pleacă de pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” (Otopeni) pot înregistra, vineri, întârzieri de 30-45 de minute, potrivit Companiei Naționale de Aeroporturi București (CNAB).

Întârzierile sunt provocate de degivrarea avioanelor, nu de condițiile meteorologice.

Mai exact, întârzieri sunt în cazul curselor, pentru care sunt folosite avioanele ce au stat peste noapte pe aeroport și au fost acoperite cu zăpadă.

Nicio cursă nu poate ateriza sau decola de pe Aeroportul Iași, vineri, din cauza ninsorii abundente și a vântului puternic. Două curse au fost anulate și alte două au fost amânate.

Potrivit Aeroportului Iași, ninsorile abundente și vântul puternic fac imposibilă desfășurarea activităților aeroportuare, astfel că operațiunile de zbor au fost suspendate.

Curselele aeriene care umau să ajungă la Iași de la Bruxelles (ora 12.10) și Londra (ora 13.20) au fost anulate, iar alte două curse care urmau să aterizeze din Otopeni sunt amânate.

„În momentul în care vremea va permite și se comunică reluarea curselor, toată tehnica din dotare va fi antrenată în procesul de deszăpezire a suprafețelor de mișcare”, arată reprezentanții Aeroportului Iași.