Dan, despre parola din Târgoviște: S-a exagerat în mod intenționat. Iohannis a lansat declarații fără a avea „informații reale”

Publicat: 23 05. 2019, 11:29

„Nu ministrul dispune măsurile de ordine publică, ele sunt dispuse de comandații poliției și jandarmeriei, pe principiul competenței teritoriale. (…) Ce am constatat însă a fost că s-a exagerat în mod intenționat ideea că a fost blocat întregul oraș. Eu știu că s-au dispus măsuri de restricționare a accesului în zona în care se desfășura o adunare publică, un miting cu caracter electoral de către organizatori și accesul a fost restricționat doar pentru acea zonă care era autoritate și era legal. Mai mult decât atât cred că s-ar fi putut găsi o formulă mai bună pentru accesul persoanelor autorizate să participe la acea adunare, eventual (…) sau altceva, însă parola a fost convenită de către organizator”, a declarat Carmen Dan.

Potrivit ministrului de Interne, președintele Klaus Iohannis a lansat declarații fără să aibă la bază „informații reale”, acuzând forțele de ordine.

„L-am văzut ieri (miercuri, n.r) și pe președinte acuzând, ca de obicei fără să aibă informațiile reale, deși are absolut toate pârghiile să le afle, acuzând poliția și jandarmeria că au fost persoane arestate. Păi dacă președintele României nu știe care este diferența între o persoană care este arestată și o persoană care este condusă la secție pentru identificare atunci este foarte grav. Și încă ceva în plus, dacă ne referim la măsuri de restricționare, îi reamintesc domnului președinte că și pentru dânsul se dispun astfel de măsuri de restricționare a zonei pe care o traversează, tot de către aceeași comandanți din poliție și jandarmerie care au responsabilitatea și obligația să vegheze și să se asigure că sunt respectate măsurile de siguranță”, a mai spus sursa citată.

Precizările vin după ce unui bărbat care intra, duminică, în Târgoviște, în timpul mitingului PSD, i s-a cerut „o parolă” de către un polițist.