Dan Mihalache, exclus de pe lista PSD pentru PE pentru că a fost obraznic

Publicat: 15 02. 2012, 10:30
Actualizat: 24 07. 2012, 12:03
Președintele PSD Mircea Geoană a anunțat, astăzi, că deputatul Dan Mihalache a fost exclus de pe lista PSD pentru PE, pentru că a avut "o ieșire inacceptabilă".

 

Președintele PSD Mircea Geoană a anunțat, astăzi, că deputatul Dan Mihalache a fost exclus de pe lista PSD pentru PE, pentru că a avut "o ieșire inacceptabilă".

Întrebat dacă l-a exclus pe deputatul PSD Dan Mihalache de pe lista candidaților PSD pentru Parlamentul European, Geoană a răspuns: „Da. Pentru că a avut, nemulțumit de poziția pe care se afla pe lista noastră, o ieșire inacceptabilă și un comentariu inacceptabil politic“. „Dacă nu-i convenea poziția pe care se afla, trebuia să nu mai candideze“, a adăugat Geoană.

Întrebat când a luat această decizie, Geoană a răspuns: „Azi în biroul meu, la auzul acestor comentarii“.

Potrivit listei cu candidați social-democrați, finalizată luni la Biroul Permanent Național, Dan Mihalache ocupa locul al zecelea. 

Dan Mihalache a comentat, pentru "Cotidianul", retragerea colegului său de partid Radu Podgoreanu de pe lista pentru PE, catalagând-o drept un gest „de bun-simț“ și a acuzat conducerea partidului de „mârlănie“.

„Ca europarlamentar și ca fost presedinte al Comisiei de politică externă, i se putea găsi o pozitie mai confortabilă pe listă. Și dacă nu i se găsea, se putea discuta cu el. Din păcate însă, cel puțin la anumite paliere ale conducerii PSD, s-a instaurat un stil politic oarecum lipsit de solidaritate. Tradus, asta înseamnă mârlănie. Se mizează foarte mult pe faptul ca lumea va tăcea la infinit“, a declarat Mihalache.