De ce nu este Mircea Albulescu externat din spitalul din Timișoara

Publicat: 02 12. 2014, 20:09

Medicul Marian Gașpar, șeful Clinicii de Chirurgie Cardiacă din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare din Timișoara, cel care l-a operat pe Mircea Albulescu, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX că actorul se simte bine și că în prezent se recuperează.

„Actorul Mircea Albulescu mai rămâne internat în spital. Miercurea trecută abia l-am operat, am vorbit și cu fiul lui și sperăm ca sâmbătă sau duminică să îl externăm. Deocamdată, el face gimnastică de recuperare, iar evoluția lui a fost bună pe parcurs”, a declarat doctoral Marian Gașpar.

Actorul Mircea Albulescu a fost supus, miercurea trecută, unei intervenții chirurgicale pe cord, echipa de medici care l-a operat pe actor, fiind condusă de profesorul Marian Gașpar, șeful Clinicii de Chirurgie Cardiacă din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare din Timișoara.

În timpul intervenției, lui Mircea Albulescu i-au fost făcute trei bypass-uri, întrucât în urma analizelor amănunțite s-a impus această operație, mai ales că actorul avea montat un stimulator cardiac.

În noaptea de 24 spre 25 noiembrie, actorul Mircea Albulescu s-a prezentat la Serviciul de Urgențe al Spitalului Județean din Timișoara, acuzând dureri în piept. Medicii de aici l-au transferat la Institutul de Boli Cardiovasculare din municipiu, unde a fost internat.

Mircea Albulescu se afla la Timișoara deoarece în 24 noiembrie a avut loc în acest oraș spectacolul „Bădăranii”, în care actorul joacă.

Actorul a mai fost internat în ianuarie 2013 la Spitalul de Urgență Floreasca, unde a fost dus după ce i s-a făcut rău pe stradă. El a stat internat o zi, medicii stabilind că acesta a avut tensiunea mărită.

Maestru al scenei și al filmului românesc, Mircea Albulescu are 80 de ani și joacă pe scena Teatrului Național București.