De ce nu merge Băsescu la funerariile lui Mandela

Publicat: 09 12. 2013, 20:55
Actualizat: 03 04. 2017, 16:12

Președintele Traian Băsescu a declarat, luni, întrebat dacă a fost invitat de premier să meargă la funerariile liderului Nelson Mandela, că trebuia să rămână și cineva acasă, adăugând că bugetul de deplasări îi permite doar plecarea la Consiliul European.

„Trebuia să rămână și cineva acasă. Toată lumea pleacă? Eu nu aveam, mai am bani în buget doar pentru Consiliul European din decembrie”, a spus șeful statului.

El a mai precizat că, pentru deplasările programate, a renunțat deja la participarea la sesiunea ONU din luna noiembrie.

Premierul Ponta le-a relatat guvernatorului Băncii Naționale, Mugur Isărescu, și senatorului PSD Mircea Geoană că i-a invitat pe Ion Iliescu și Emil Constantinescu să îl însoțească la Johannesburg, pentru Nelson Mandela, Constantinescu acceptând, iar Iliescu declinând invitația din cauza drumului.

Într-o discuție avută la sediul BNR, premierul Victor Ponta le-a divulgat celor doi că i-a invitat și pe foștii președinți ai României, Ion Iliescu și Emil Constantinescu, să îl însoțească în Africa de Sud.

Ponta a arătat că Emil Constantinescu a acceptat și îl va însoți, astfel, la Johannesburg, în schimb Ion Iliescu a declinat invitația, din cauza distanței până în Africa de Sud.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni dimineața, pentru MEDIAFAX, că va pleca la Johannesburg, în Africa de Sud, pentru a participa la funeraliile lui Nelson Mandela.

„Luni seara, voi pleca la Johannesburg, pentru a participa la funeralile fostului președinte sud-african Nelson Mandela,” a spus Ponta pentru MEDIAFAX.