DECESE. În SUA, numărul morților cauzate de noul coronavirus, în creștere

Publicat: 06 05. 2020, 06:52
Actualizat: 06 05. 2020, 07:11
Numărul deceselor suplimentare puse pe seama complicațiilor îmbolnăvirii de COVID-19 a fost de 450 în 24 de ore / Sursă foto: Shutterstock / caracter ilustrativ

Chiar dacă luni, 4 mai 2020, bilanțul cotidian de decese provocate de COVID-19 pe teritoriul SUA era de doar 1.015 de cazuri, în ultimele 24 de ore, numărul acestora s-a majorat semnificativ și a ajuns la un total de 2.333 de morți.

Potrivit ultimelor actualizări, bilanţul total al deceselor provocate de COVID-19 pe teritoriul SUA a ajuns la 71.022, potrivit datelor furnizate de Universitatea Johns Hopkins, citate de AFP.

De asemenea, SUA înregistrează cel mai mare ridicat bilanţ al persoanelor diagnosticate cu COVID-19, cu peste 1,2 milioane de cazuri raportate.

Cu toate acestea, mesajul liderului de la Casa Albă din ultimele zile s-a concentrat pe perspectiva ridicării măsurilor restrictive şi pe repornirea ţării.

Aflat în vizită la o fabrică de măşti din Arizona, fără să poarte protecția facială corespunzătoare, preşedintele Donald Trump a cerut o redeschidere rapidă a economiei, chiar dacă acest lucru riscă să crească bilanţul victimelor pandemiei.

Chestionat de jurnaliști dacă „se vor pierde vieţi pentru redeschiderea economiei”, liderul de la Casa Albă a replicat: „Este posibil ca acest lucru să se întâmple pentru că nu vom rămâne în casele noastre”.

Sursă foto: Shutterstock/caracter ilustrativ