Decizia CSM în cazul judecătoarei de la Tribunalul București care a condus o ședință în stare de ebrietate

Publicat: 16 10. 2013, 17:14
Actualizat: 02 02. 2019, 07:29

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, miercuri, cu majoritate de voturi, aplicarea unui avertisment în cazul judecătoarei Cecilia Jabre, de la Tribunalul București, care ar fi condus o ședință de judecată în stare de ebrietate.

Judecătoarea a fost sanționată cu avertisment în baza articolului 99 litera a) din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, care prevede că „manifestările care aduc atingere onoarei sau probității profesionale ori prestigiului justiției, săvârșite în exercitarea sau în afara exercitării atribuțiilor de serviciu” constituie abateri disciplinare.

„Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a respins acțiunea disciplinară formulată de Inspecția Judiciară împotriva doamnei judecător Cecilia Jabre în temeiul art. 99 lit. c) din Legea nr. 303/2004 – «atitudinile nedemne în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu față de colegi, celălalt personal al instanței sau al parchetului în care funcționează, inspectori judiciari, avocați, experți, martori, justițiabili ori reprezentanții altor instituții»”, a arătat CSM, într-un comunicat de presă.

Decizia Secției pentru judecători a CSM poate fi atacată cu recurs în cel mult 15 zile de la pronunțare, la Completul de cinci judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Tribunalul București a sesizat Inspecția Judiciară a CSM cu privire la comportamentul judecătoarei Cecilia Jabre, după ce mai mulți avocați au informat instanța că magistratul are un comportament neobișnuit.