Declarația care l-ar putea duce pe Becali înapoi după gratii. ANP sesizează Parchetul

Publicat: 29 08. 2017, 10:38
Actualizat: 29 08. 2017, 16:01

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) anunță că omul de afaceri George Becali riscă o nouă pedeapsă cu închisoarea de până la cinci ani, la care s-ar putea adăuga o majorare cu jumătate din pedeapsă aplicată pentru săvârșirea unei infracțiuni în stare de recidivă, plus restul de pedeapsă rămas neexecutat prin liberarea condiționată.

„Reamintim că ex-deținutul George Becali a intervenit într-o emisiune de televiziune din data de 19 august 2017 unde a afirmat în mod explicit că i-a transmis o serie de mesaje de amenințare directorului Penitenciarului Jilavă pe motiv că acesta nu ar fi aprobat o nouă învoire pentru vărul Victor Becali”, anunță sindicaliștii.

Ulterior, precizează sursa citată, George Becali ar fi încercat să se disculpe „folosind aceeași strategie care-deloc surprinzător-i-a mai adus și alte condamnări penale”.

„Sunt de notorietate încercările acestuia de a convinge judecătorii că persoana sechestrată ar fi intrat singură în portbagaj pentru a nu păta de sânge o banchetă extrem de sensibilă și că mita ar fi o formă de premiere”, menționează FSANP.

În acest context, sindicaliștii așteaptă și o reacție a ministrului Justiției în legătură cu abaterile disciplinare și infracțiunile constatate la finalul anului 2016 la Penitenciarul Poartă Albă „în legătură cu favorizarea unor deținuți-VIP, printre care se număra și același George Becali”.

„În acest caz, ilegalitățile au fost deja constatate, dar sancțiunile se lasă așteptate”, conchide federația.