DECLARAȚIE. SUA, mesaj la împlinirea a 140 de ani de relații diplomatice Statele Unite – România: Am ajuns în prezent la un nivel de excelenţă fără precedent

Publicat: 14 06. 2020, 13:37
Actualizat: 14 06. 2020, 13:38

Philip Reeker, directorul Biroului pentru Europa şi Eurasia al Departamentului de Stat, a transmis un mesaj României la împlinirea a 140 de ani de relații diplomatice Statele Unite – România.

Reeker a susținut că SUA au făcut mari eforturi pentru a asigura fondarea unei Românii independente. Relația dintre cele două țări a rezistat „valurilor istoriei”, iar legăturile dintre cele două popoare au deveni tot mai puternice. Directorul a amintit că Statele Unite au ajutat recent România cu echipamente medicale și ventilatoare, necesare în lupta cu epidemia de coronavirus, și a mulțumit, la rândul său, României pentru medicii și asistentele pe care i-au trimis la Washignton. În finalul mesajului, Philip Reeker a mulțumit din nou României pentru cei 140 de ani de prietenie.

Directorul Biroului pentru Europa şi Eurasia al Departamentului de Stat al SUA a transmis un mesaj României, duminică, la împlinirea a 140 de ani de relații diplomatice Statele Unite – România. Philip Reeker a vorbit despre colaborarea dintre cele două țări și despre cât de puternică a devenit legătura dintre popoare în acești ani. Acesta s-a referit inclusiv la ajutorul reciproc pe care și l-au oferit SUA și România în timpul epidemiei de coronavirus. În final, el a mulțumit României pentru cei 140 de ani de prietenie.

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că eelaţiile diplomatice dintre România şi Statele Unite ale Americii sunt, la 140 de ani de la stabilirea lor, mai „puternice” ca oricând

„Este un drum lung pe care cele două state l-au făcut împreună, dar şi un proces de o extraordinară complexitate, care a cunoscut în ultimele decenii o dezvoltare constantă şi consistentă, ajungând în prezent la un nivel de excelenţă fără precedent, susţinut de un dialog politic dens şi o cooperare foarte eficientă”, a subliniat preşedintele Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis menționează că dialogul cu Donald Trump, din ultimii ani, a adus rezultate benefice

„Dialogul meu fructuos şi substanţial din ultimii ani cu preşedintele Donald Trump a adus rezultate benefice pentru relaţia dintre ţările şi popoarele noastre”, a susţinut el.