Deficitul comercial al Statelor Unite, la cel mai înalt nivel din ultimii șase ani

Publicat: 05 05. 2015, 21:09
Actualizat: 29 03. 2019, 11:52

În schimb, creșterea economică pare să se relanseze, în contextul în care date prezentate marți relevă că activitățile în domeniul serviciilor – reprezentând peste două-treimi din economia SUA – au atins în aprilie cel mai ridicat nivel din ultimele cinci luni.

„Se pare că vom avea un PIB negativ în primul trimestru, dacă ținem cont doar de activitățile comerciale, dar ne așteptăm la o relansare substanțială în al doilea trimestru. Multe dintre problemele înregistrate în primul trimestru s-au rezolvat”, explică Jacob Oubina, economist la Institutul RBC Capital Markets din New York.

Departamentul american al Comerțului a anunțat că deficitul comercial a crescut la 43,1 %, respectiv 51,4 miliarde de dolari, în martie, cel mai ridicat nivel din octombrie 2008 până acum. Creșterea procentuală a deficitului comercial a fost cea mai ridicată începând din decembrie 1996 până acum.

Rata deficitului comercial a crescut în contextul în care importurile și-au revenit după ce fuseseră ținute artificial la un nivel scăzut din cauza unor litigii sindicale rezolvate între timp la principalele porturi de pe Coasta de Vest a Statelor Unite.