DEMASCAT. Kim Jong-Un, „trădat” de cel mai bun prieten din America. Unde s-a refugiat liderul de la Phenian

Publicat: 09 05. 2020, 22:55

Celebrul baschetbalist american Dennis Rodman crede că prietenul său foarte bun, liderul nord-coreean Kim Jong-Un, este în viață și se relaxează urmărind un documentar despre cariera lui Michael Jordan, „The Last Dance”.

Legenda NBA este prieten bun cu tiranul Kim, chiar de câțiva ani și l-a vizitat deseori în Coreea de Nord, susținând că este un mesager al păcii, scrie The Sun.

Starul a vorbit după săptămâni de speculații privind sănătatea precară sau chiar decesul liderului de la Phenian.

„Am luat cina cu demnitari despre care s-a spus că sunt morți în Coreea de Nord. Nu cred știrile nord-coreene, până când nu aud versiunea lor. Faptul că țin totul pentru ei înșiși, de multe ori, oferă presei ocazia să speculeze”, a declarat Rodman.

Baschetbalistul a spus că, probabil, Kim se uită la un documentar despre o altă legendă vie a baschetului, Michael Jordan.

Pe de altă parte, Rodman a recunoscut că nu a vorbit în ultima vreme cu amicul său. „Tot ce pot să vă spun e că Kim este în siguranță și mai este mult de lucru la pacea dintre cele două țări”.

Rodman a lăudat-o și pe sora tiranului, Kim Yo Yong, „o dulceață, foarte amabilă”. Starul s-a împrietenit cu Kim în 2013, când a călătorit la Phenian.

În 2019, Rodman l-a abordat pe președintele Trump pentru a-i permite să desfășoare discuții diplomatice între SUA și Coreea de Nord, pe fondul escaladării tensiunilor legate de aspirațiile nucleare ale lui Kim.